Bookreview: Piep zei de muis, M.J. Arlidge

 

9200000060212640

Titel: Piep zei de muis
Auteur: M.J. Arlidge
Verschenen: Oktober 2016
Pagina’s: 384
Uitgever:  Boekerij uitgevers.
ISBN: 9789022578520

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Inspecteur Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Mening:

Toen ik deel had gelezen had ik zo’n ontzettend zin om deel 2 te lezen. Deel 1 was zo goed en wist me zo goed te boeien dat ik met trappelende voetjes stond te wachten in de rij bij de boekhandel om dit boek mee te nemen.

En misschien heb ik er teveel van verwacht, maar het boek was echt een stuk minder goed dan ik hoopte. Ik heb er echt veel te lang over gedaan om hem te lezen. Misschien komt het door een aantal factoren als mijn studie, weinig tijd etc. Maar het boek wist me maar niet te boeien. Ik kon er niet lekker inkomen.

Hoewel het verhaal heel goed in elkaar is gezet met een plottwist. Maar ook daar kon ik me niet in vinden, en dat komt allemaal omdat ik er te lang over gedaan heb. Ik wist het begin van het boek niet goed meer waardoor ik de plottwist niet goed begreep. Maar het einde heb ik wel snel uitgelezen, mede door de heerlijke fijne korte hoofdstukken! Wederom dus weer een perfect boek voor wanneer je af en toe even snel een hoofdstuk wil lezen omdat je verder druk bent met andere dingen.

Helen Grace is in dit boek wel weer een fantastisch hoofdpersonage. In dit boek krijgt ze  ook weer een aantal beproevingen. Maar niet alleen zij, ook Charlie en Tony hebben het niet makkelijk.

Ondanks dat er regelmatig terugverwezen werd naar het eerste boek Iene Miene Mutte die ik ook gereviewd heb. Is het boek prima als alleenstaand te lezen. Het is namelijk niet van belang voor de hoofdlijn van het verhaal. Maar toch is het leuker wanneer je deel 1 hebt gelezen.

Rating: 2,5/5

Op dit moment ben ik zoals ik had gezegd in mijn TBR-List voor Juni het boek: De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine aan het lezen. Ook wanneer ik deze uit heb schrijf ik hier een review over.

Liefs,
Hanneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *