To Be Read List 1ste half jaar van 2018

Ik ben iemand die graag leest, zoals jullie nu weten en ik zoals jullie misschien ook weten doe ik mee aan de HEBBAN Reading Challenge voor 2017. Natuurlijk komt deze Challenge er ook voor 2018. Afgelopen jaar was mijn eerste doel 25 boeken lezen. Maar vanwege mijn studie heb ik dat doel drastisch moeten bijstellen naar 10 boeken. En zelfs toen heb ik in november en december record moeten lezen om dit te halen. Het is echt jammer. Dus voor het komende half jaar heb ik weer een doel gesteld, en hier is hij: mijn To Be Read list 2018!

Maar ik moet bekennen dat mijn slechte leesgewoonte een rede is geweest om te starten met bloggen en dan vooral over boeken. Dit om te zorgen dat ik de interesse in lezen niet verlies. Het bloggen over boeken dwingt me ook wel om veel boeken te lezen zodat ik daar een review over online kan gaan zetten.  Maar lezen moet natuurlijk wel leuk blijven en dus kies ik alleen boeken die mij interessant lijken. Ik hoef niet perse de nieuwste boeken te lezen.

Hieronder volgt een lijstje van boeken die ik in de eerste 6 maanden van 2018 wil hebben gelezen!

1) Op de eerste plaats staat deel 5 van de serie: De Lunar Chronicles, het boek genaamd: Winter. Deze serie is geschreven door Marissa Meyer en heeft me echter verrast en verbaasd, daarom wil ook dit deel ook nog heel graag uitlezen omdat hierin echt het slot wordt geschreven. De andere boeken eindigden met een open eind, dat is aan de ene kant erg leuk omdat je zo in het verhaal blijft, maar aan de andere kant kan dat ook lastig zijn als er een hele tijd tussen heeft gezeten, of als je bijvoorbeeld deel 2 niet hebt maar deel 3 wel.

 

 

 


2) Het tweede boek dat ik dit half jaar wil lezen is Dan Brown met Oorsprong. Ik ben een ontzettend groot fan van Dan Brown en zijn boeken. En daarom ben ik ook zo benieuwd naar dit boek! Ik kijk er echt heel erg naar uit.

 

 

 

 

 


3) Al sinds dit boek werd besproken tijdens een uitzending van DWDD wil ik graag dit boek lezen. Tijdens dezelfde uitzending werd ‘Het boek der spiegels’ besproken, dit heb ik gelezen en vond ik fantastisch. De boekenwinkeleigenaren hadden die uitzending een goede smaak aan boeken, dus ik weet bijna zeker dat deze ook goed zou moeten zijn. Mijn moeder heeft hem ook gelezen, ‘De zoon van de verhalen verteller’, en ook zij kan hem aanraden. Ik heb dit boek als e-book, dus binnenkort mag mijn e-reader weer zijn werk doen!

 

 

 

 

4) John Green heeft al zoveel geweldige boeken geschreven! Denk aan, ‘the fault in our stars’ of ‘papertowns’. Nu heeft deze beste man een nieuw boek geschreven: ‘Schildpadden tot in het oneindige’. Omdat zijn vorige boeken zo goed waren ben ik een beetje bang dat dit boek gaat tegenvallen, maar met zo’n instelling mag je natuurlijk niet eens beginnen met lezen. Ik ben gewoon ontzettend nieuwsgierig!

 

 

 

 

 

5) De glazen troon. Ik hoor zoveel positieve verhalen over de schrijfster Sarah J. Maas, dat ook ik nieuwsgierig werd. Het boek de glazen troon is boek 1 in een meerdelige serie, ik dacht dat er zo onderhand 6 boeken zijn. Als ik het boek leuk vind, dan ben ik ook zeker van plan om de rest van de serie te gaan lezen.

 

 

 

 

 

 

6) All the Bright Places is een boek van Jennifer Niven. Heel eerlijk gezegd heb ik nog nooit van deze schrijfster gehoord, maar wel van dit boek. Veel mensen vinden het een geweldig boek. Het boek staat al een tijdje op mijn boekenplank te verstoffen, maar ik zou hem heel graag lezen dit half jaar.

 

 

 

 

 

 

6 boeken voor de komende 5 maanden nog. Ik hoop dat ik het ga redden. Iedere avond even lezen, onderweg proberen te lezen. In ieder geval hoop ik dat ik met plezier kan lezen en dat ik deze boeken leuk vind. Het boek waar ik het meest benieuwd naar ben is het boek van Dan Brown, gewoon omdat hij mijn all time favoriete schrijver is. Zijn boeken De Da Vinci Code en Het Bernini mysterie heb ik al wel 10 keer gelezen. En iedere keer dat ik het opnieuw lees ontdek ik weer nieuwe dingen in het verhaal.

Welke boeken heb jij op je lijstje staan voor het komende half jaar?

2 gedachtes over “To Be Read List 1ste half jaar van 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *