TBR list Juni

Ik heb sinds kort een nieuwe boekenkast bij mijn andere boekenkast. Dat betekend meer ruimte voor nieuwe boeken… Ik heb er veel te veel, laten we dat voorop stellen, maar ik heb een doel deze maand juni. Ik wil minimaal 3 boeken ‘proberen’ te lezen in deze maand. Deze boeken zijn:

1. Piep zei de muis – M.J. Arlidge

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Inspecteur Helen Grace ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Dit boek ben ik in maart al begonnen, maar ik kom er maar niet doorheen. Deel 1 was zo ontzettend spannend om te lezen, maar dit lijkt wel een betonnen muur waar ik me maar langzaam een weg doorheen baan.

2. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Dit boek heb ik al een hele tijd in mijn kast staan, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. Ik hoor verschillende verhalen over dit boek. De een vind het heel goed, maar als je niet van gekke dingen houdt, dan zou je hem moeten laten liggen.. ik ben heel benieuwd naar dit boek.

3. Ik geef je de zon – Jandy Nelson

De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe verschillend ze ook zijn. Noah is introvert en worstelt in stilte met zijn homoseksualiteit, Jude is aanwezig en geliefd bij de jongens. Hun moeder stimuleert hen om naar de kunstacademie te gaan. Maar drie jaar later is alles anders. Wat is er gebeurd? Deze young adultroman heeft veel kwaliteiten. Noah en Jude zijn afwisselend ik-verteller, waarbij Jude drie jaar later vertelt dan Noah. Hierdoor is direct duidelijk dat er in die jaren veel veranderd is, maar wat en hoe, dat wordt pas gaandeweg duidelijk en zorgt voor een grote spanningsopbouw. Geheimen die alle personages voor elkaar hebben, spelen daarin een hoofdrol. De taal gaat bijna gebukt onder de beeldspraak maar dit verhaal kan het hebben. Mooi is dat Noah en Jude hun eigen stem hebben, Noah doordat hij in zijn hoofd continu kunst schept en Jude door de wijsheden waarmee ze zichzelf om de oren slaat. Een broeierig verhaal over kunst, jaloezie, schuld, maar vooral over de liefde in al haar vormen en met al haar tegenstrijdigheden.

Ze zeggen altijd: ‘Don’t judge a book by it’s cover.’ Nou, bij dit boek dus zeker wel! Moet je kijken wat een plaatje! Helemaal mijn stijl, lekker clean op de achtergrond en sprankelend aan de voorgrond. En de flaptekst, ah om over te kwijlen! Ik heb zo’n zin om dit boek te lezen, maar daar voor moet ik eerst boek nummer 1 uitlezen.

Welke boeken wil jij graag lezen in juni?

Liefs,

Hanneke

2 gedachtes over “TBR list Juni

  1. Dat lijken mij mooie boeken. Zelf wil ik Eilandgasten lezen van Vonne v.d. Meer. Nou moet je wel in je profile zetten dat je 19 jaar bent, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *