Review Bullet Journaling; Zo doe je dat! – Lona Aalders

Hallo allemaal! Wat fijn dat je er…… Sorry, nu heb je het liedje natuurlijk in je hoofd, het spijt me *zucht*.  Na een tijdje van afwezigheid weer een nieuw artikel, ik heb een hoop in te halen en dat hoop ik in de komende periode te doen. Vandaag ga ik het wederom hebben over een boek. Maar nu over een boek waar ik in geïnteresseerd was omdat ik zelf ook met dit systeem aan de slag ben gegaan (en jullie krijgen een flip-through wanneer ik klaar ben met de eerste). Namelijk Bullet Journaling. Op mijn blog ben je als het goed is al eens eerder hierover een artikel tegen gekomen. Zo niet kijk dan zeker even hier.

Bullet Journaling; Zo doe je dat

Lona Aalders heeft zich voor ons verdiept in de Bullet Journal en is met een boek gekomen. Zelf is ze helemaal fan van het systeem, het schept haar rust.

Uiterlijk

Don’t judge a book by it’s cover

Ja en toch moet het uiterlijk van een boek je meteen aanspreken. En zo ook dit boek. Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen had slaakte ik toch wel een zucht. Ik vind het een ontzettend mooie cover, maar voor een beginnende bullet journalist die wel creatief is, maar niet kan tekenen, is het toch wel beangstigend. Want de voorkant laat al zien dat het om creativiteit gaat. Maar goed laten we verder gaan.

Inhoud

De inhoudsopgave deed mij veel goed. Het lijkt erop dat dit boek je stap voor stap mee gaat nemen in het proces van het creëren van een eigen bullet journal. Hoofdstukken als: ‘Wat is een bullet journal?’, ‘Hoe werkt het?’ en ‘Wat heb je nodig?’, lijken hele belangrijke hoofdstukken te zijn voor de beginnende bullet journalist. Ik ben toch wel heel erg benieuwd.

Tekst

De tekst in dit boek is heel fijn geschreven, het lettertype valt over te discussiëren, maar over het algemeen is de tekst goed weg te lezen. Ze heeft een fijne schrijfstijl die het moraal van het verhaal duidelijk overbrengt. Ze neemt je echt aan de hand op weg naar je eigen bullet journal.
Maar, en ja die is er, ik mis helaas wel voorbeelden. De afbeeldingen die in het boek staan passen niet bij de tekst die ernaast staat. Ja het zijn voorbeelden van hoe een Bullet Journal eruit kan zien. Maar als ze het over het maken van een weekplanning heeft, dan staat er geen voorbeeld bij. En voor mij als ietwat gevorderde Bullet Journalist is dat geen probleem, want ik heb al een idee. Maar voor de beginner is dit wel een echt gemis.

Afbeeldingen

Toch zijn de afbeeldingen die erin staan echt super mooie afbeeldingen. En ook van veel verschillende vormen van Bullet Journaling. In haar boek beschrijft ze drie typen mensen:

  • type 1: simpel & structuur –> de minimalist
  • type 2: praktisch mèt tekenpen –> tussen type 1 en 3 in
  • type 3: doodle-drift –> de crea-bea’s

Voor ieder type staan er mooie afbeeldingen in. Ook zeker aan het einde van het boek staan nog een heleboel voorbeelden ter inspiratie voor je bullet journal.

Conclusie

Het is een erg leuk vormgegeven boek, maar ik zou hem pas gaan lezen als je vertrouwd bent met het systeem van Ryder Caroll. Zorg dus als je wilt beginnen met bullet journaling dat je eerst zijn website hebt bezocht! Die vind je hier!

Maar voor iedereen die het leuk vindt om het gewoon eens te bekijken voor inspiratie en een opfrisser met: ‘Hoe moest het ook al weer?’ dan is dit het perfecte boek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *