Review: 3 Years Diary – HEMA

Hallo allemaal,

Nieuwe zondag, nieuwe post! Vandaag gaat het over het dagboek dat ik al eerder noemde in dit artikel:
Het is moeilijker dan ik dacht

Sinds ik jong ben wilde ik altijd al een dagboek bijhouden. Alleen er was een probleem. Ik vergat het, ik vond het saai en ik had het gevoel dat ik hele verhalen moest opschrijven. Maar ik had nooit de inspiratie om zo’n lang verhaal te kunnen schrijven over mijn dag. In 2013 heb ik voor Sinterklaas een notitieboek gekregen dat ik een geruime tijd als dagboek heb gebruikt. Het was ook van de HEMA, dus ik sprak af met mijzelf dat als ik hem uit had, ik weer een nieuwe zou kopen van de HEMA, maar op het moment dat ik hem uit had was er een nieuwe fase in mijn leven ingegaan, waarbij dat ellenlange verhalen schrijven niet meer functioneerde. En dus moest ik opzoek naar een nieuwe manier. En laat deze nieuwe manier dan ineens ook bij de HEMA liggen!

It is ok, to write one line a day – 3 Years Diary

Dat is de tekst die voorop dit pastel roze boekje staat. Het boekje heeft een hardcover, een gouden randje langs de pagina’s. Hierdoor lijkt het, wanneer het boekje is dichtgeslagen, alsof de pagina’s van goud zijn. Het boekje heeft twee aanwijslintjes, dit is wel leuk als je specifiek een gebeurtenis wil bewaren en kunnen opzoeken. Het formaat van het papier komt het dichts in de buurt van het papierformaat A5.

Het papier heeft doodgewoon lijntjes zoals ieder ander notitieboekje. Sommige notitieboekjes hebben bovenaan iedere pagina een vakje waar je de datum kunt invullen. Dit notitieboekje heeft dat ook, maar dan niet alleen bovenaan. De bladzijden zijn verdeeld in 3 vakken. Rechts bovenaan kun je de datum van die dag invullen.

Wat vind ik van het dagboek?

Sinds ik het niet meer volhoud om iedere dag of iedere twee dagen een ellenlange tekst te schrijven, is het voor mij echt ideaal! Door het kleine vakje wordt je als het ware ‘gedwongen’ om alleen de essentie van je dag op te schrijven. Het is voor mij echt heel fijn. Ik kan even snel kort opschrijven wat mijn dag maakte, of echt totaal niet en that’s it!

Ik kan het boekje iedereen aanraden die niet de tijd heeft om hele lange pagina’s te schrijven over zijn/haar dag. Hij is voor €4,- te koop op de website van de HEMA of in de winkel.

Schrijf jij in een dagboek? Zo ja, op welke manier schrijf jij erin? Elke dag, om de twee dagen? Veel tekeningen of juist alleen maar tekst? Voeg je plaatjes toe? Ik hoor het graag in een reactie 😀

Liefs,
Hanneke

4 gedachtes over “Review: 3 Years Diary – HEMA

  1. Lieve Hanneke, ook ik heb hele dagboeken bijgehouden maar dat was nog in het stenen tijdperk, toen er nog geen computers enz. bestonden. Nu is het heel incidenteel dat ik wat noteer. Vaak in mijn agenda. In de vakanties wat uitgebreider zodat ik later weet wat ik allemaal gedaan- en gezien heb. Een leuk idee om zo’n boekje aan te schaffen. Ik zal er eens over nadenken. Liefs, oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *